вівторок, 3 квітня 2018 р.

Призахідна казка у селфі американського фотографа John Marshall





Нещодавно почула видозмінену версію усім відомого прислів’я. Мовляв, часи змінюються, ми – теж, тож тепер до трьох класичних речей на які можна дивитись без кінця-краю, варто додати четверту: об’єктив власного смартфона, коли робиш селфі. Правда це чи перебільшення, не скажу ,я якраз невелика любителька фотографування, зокрема й себе.

А от американському письменнику, продюсеру, 9-тиразовому володарю премії Emmy й креативному фотографу John Marshall фотографувати себе ніколи не набридає. Щоправда, він зміг поглянути на це буденне заняття піфд незвичним кутом зору.

Усе почалося з того, що він місяць перебував на невеличкому острові Фрай Айленд. До того ж, у цілковитій самотності. Та творчу людину таким тимчасовим відлюдництвом не налякати. Саме там, спостерігаючи за неймовірною красою заходу сонця – щоразу різного, але однакового в тому, що в цей час світ балансує на межі між казкою і реальністю, він вигадав новий творчий проект «Sunset Selfies». 

Звісно. призахідне селфі – ідея, що сама собою не належить до найоригінальніших вигадок. Та в John Marshall під рукою було все необхідне, аби урізноманітнити краєвид: картон (до речі, підібраний на смітнику, тож почасти це – екопоект із серії: «Нове життя старих речей») і ножиці. Цього виявилось досить, аби щодня створювати справді фантастичний пейзаж, де він – повноправний учасник дійства.

Як запевняє сам фотограф, цілком досить було вирізати черговий картонний силует, встановити його напроти західного сонця, визначити час так, аби і він сам, і картонна декорація здавалися на світлинах однаковими чорними силуетами. А далі виставляв таймер фотоапарата на 10 с і з усіх ніг біг до кадру. 



Причому більшість кадрів залишається необробленими, лише у рідкісних випадках митець вдається до графічного редактора, бо прагне зберегти саме відчуття природності., притаманне цим фото від початку.


«Мені подобається дивитися, як на світлинах оживає плаский картонний силует, із яким я взаємодію в кадрі», – зазначає фотограф.


Місяць перебування на острові вже давно позаду, а проект триває. Усі охочі, а прибічників у John Marshall усе більше, можуть спостерігати за появою нових світлин на сторінці фейсбуку: https://www.facebook.com/sunsetselfies


Сам автор, з одного боку. ставиться до власного «дітища» як до цікавої забавки, а з іншого сподівається, що знайдуться охочі піти йог шляхом, особливо діти. Адже в малих – чудова уява, тож створений ними світ буде по-справжньому казковим.


Приємного перегляду робіт фотохудожника і гарного вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар