вівторок, 5 грудня 2017 р.

Тварини як люди: незвичайна гумористична абетка від Тim Raglin




Чи буває абетка святковою? Урешті, хоча книги – це свято, принаймні, для всіх справжніх книголюбів, але абетки створюють не для веселощів, а як наочність. Щоб ті літери міцніше вкладалися в дитячі голови. Тож краще малювати звичні предмети, які щодня дитина бачить у побуті. Так воно надійніше буде.

А шкода! Шкода, що є непогані люди, які дотримуються таких, не вельми слушних думок. бо гарна абетка – таке ж саме свято, як і будь-яка дитяча  гарна книга.

Не даремно ж незвична абетка із тваринами американського ілюстратора Тim Raglin кілька років тому під час Оригінального Художнього показу в Америці був відзначений читачами як «Краща книга для дітей». 

Художник цілком справедливо пишається цим званням, цінуючи його нарівні  з престижною відзнакою – Срібною медаллю від Нью-Йоркського товариства ілюстраторів.

Підготовку до кар’єри художника він розпочав у 8 років, саме тоді родичі, помітивши мистецькі здібності хлопчака, віддали його до художньої школи. Потім він отримав ґрунтовну освіту у Вашингтонському університеті і в Школі мистецтв в Сент-Луїсі. І ще під час навчання остаточно зробив вибір на користь книжкової ілюстрації.

Хтозна, чи намагався він намалювати оригінальну абетку дитиною, навчаючись у художній школі. Але блискуче впорався з цим завданням уже у дорослому віці, не забувши, що діти розуміють і відчувають гумор не згірше ніж дорослі. А також – люблять незвичний  погляд на звичайні речі та багато цікавих і незвичайних деталей, які можна довго розглядати та повертатися до них час від часу.

Приємного милування незвичайною абеткою та вміння радіти звичайним будням, друзі!


Р.S. Виявлю милосердя і не змушуватиму вас порпатися у гуглі за моїм прикладом. Тварини за алфавітом:
Alligator, Bear, Crow, Dromedary, Elephant, Frog, Giraffe, Hare, Iguana, Jackal, Kangaroo, Lion, Moose, Newt, Orangutan, Porcupine, Quail, Rhino, Seal, Tortoise, Unicorn, Vulture, Weasel, X, Yak, Zebra.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар