пʼятницю, 11 червня 2021 р.

Прекрасний тропічний рай в роботах американської художниці Deborah Younglao

 

Суперечка про те, наскільки важлива для митця професійна – художня – освіта давня, та я, певна, що вона триватиме й надалі.


Звісно, в роботах аматорів можна знайти якісь погрішності в техніці чи композиції. Однак це – далеко не завжди псує настрій їхнім прихильникам, які не вважають це принциповим.

От, скажімо. художниця-самоук із США Deborah Younglao отримала бакалаврську ступінь біолога й магістра з океанографії. А свою любов до природи і замилування її прекрасними  створіннями вона висловлює за допомогою пензля.


Шукаючи свій власний творчий почерк, вона зупинила вибір на незвичайній техніці: замість фарб вона використовує фарбники, а замість полотна – шовк. Можливо, саме це забезпечує глибину і водночас яскравість кольорів на її картинах.

Дивовижно прекрасні квіти, птахи, мешканці океанських глибин на її картинах своїми яскравими кольорами нагадують про тропічний рай.

Справа в тому, що художниця народилася на Карібах. І хоч зараз мешкає в штаті Кароліна, однак саме така тематика картин допомагає їм підтримувати зв'язок із її батьківщиною. Спогади про дитячі роки надихають мисткиню на створення все нових прекрасних робіт.

Приємного перегляду робіт Deborah Younglao та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар