четвер, 17 червня 2021 р.

Щасливі малі янголики в картинах американської художниці Dona Gelsinger

 

Малі янголики з білими пухнастими крильцями й щирими усмішками – невичерпна тема, до якої звертаються все нові покоління художників із різних країн світу.

Дехто з глядачів, із тих, у кого більш вимогливий смак, стверджують, що це – несмак, на одному рівні із зображенням кошенят-цуценят-кроленят, зворушливо незграбних та з бантиками.

Інші ж зазначають, що такі картини навряд чи будуть прикрашати музеї світу, а ось будинки, де мешкають щасливі родини – чому б і ні? Адже при першому ж погляді на такі малюнки на вустах багатьох глядачів з’являється щира усмішка.

У будь-якому випадку, саме завдяки зображенню милих і зворушливих янголят здобула популярність американська художниця Dona Gelsinger, якій свого часу пощастило як з художніми здібностями і прагненням малювапти. Так і з підтримкою родини.

Батько-вчитель і мама-медсестра не лише з раннього віку заохочували дівчинку розвивати її творчі здібності. Вони підтримали її у прагненні піти вивчати мистецтво до Каліфорнійського державного університету. А коли мисткиня завершила навчання, влаштувалась до великої корпорації штатною художницею та за кілька років збагнула, що це – не її… Так-от, у цьому випадку родина знову була на її боці.


Тож художниця заснувала власну художницю студію, а потім їй замовили написати картини з Хресної ходи для церкви Сен-Дені в м. Даймонд-Барі. Це мало вплив на подальшу творчість мисткині, яка віддає перевагу біблійній і релігійній тематиці.

Та її янголята, звісно, не мають відношення до грізного крилатого війська зі Старого Завіту чи до бистрокрилих вісників. Це – усміхнені щасливі малі, що бавляться, танцюють, милуються мальовничими пейзажами чи гладять кошеня або цуцика.

І саме ця щира дитяча радість дарує при погляді на картини Dona Gelsinger щиру радість. Гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар