пʼятниця, 30 жовтня 2020 р.

Не страшні й прекрасні різьблені гарбузи від майстра із США Alex Wer

 


Що треба робити напередодні Гелловіна, аби не втратити шансу змінити своє життя й заснувати творчу імперію? Відповіді про якісь містичні вправи має право на існування. Та я в цьому не петраю, тому розкажу цілком реалістичну історію.


У 2009 р. до Alex Wer із США звернулася його дружина з проханням: чи не міг би він до Геловіна вирізати на гарбузі логотип її фірми – для прикрашання офісу. Майстер не відмовив дружині, дослідив питання, обрав не звичайний, а промисловий гарбуз, аби декор зберігся на довше.


Тоді він і не уявляв, що робить перший крок до ніку The Pumpkin Geek (Гарбузовий гік) під яким його зараз добре знають в інтернет-просторі, а також – до створення «помаранчевої імперії». Щоправда, я б назвала ту «імперію» гарбузовою. Та в будь-якому випадку, його творчість вражає.


На сьогодні Alex Wer спеціалізується на різьблені на гарбузах, застосовуючи техніку, яку сам називає «чотирикольоровою» – йдеться про різьблення відразу на кількох шарах, що дає різні відтінки й увиразнює малюнок.


На його гарбузах зображені не лише страшні малюнки, але й відомі персонажі кінофільмів, коміксів, анімації тощо. Вони зображені настільки реалістично, особливо при підсвітленні тих гарбузів, що роботи митця справляють велике враження на глядачів.


Вони вражають не відчуттям моторошності, характерним, здавалося б, для цього свята, а своєю красою й розумінням того, скільки майстру довелося докласти зусиль, аби їх створити.

Більше робіт майстра – за посиланням: https://www.facebook.com/The-Pumpkin-Geek-75296319628/

Приємного перегляду робіт Alex Wer і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар