неділя, 9 серпня 2020 р.

Квіти та птахи в картинах китайського митця Яня Дуньцзяня




«Квіти й птахи», так само, як і, скажімо, «гори та ріки» – традиційна тема китайського живопису. Зовні вона має всі ознаки пейзажу. Однак такі роботи також по споглядання людського життя.



Саме про це й ідеться в творчості відомого художника Яня Дуньцзяня: він використовує своє мистецтво для того, щоб дослідити витоки традиційного живопису й водночас відобразити сучасний розвиток образотворчого мистецтва.



Художник належить до визнаних корифеїв мистецтва країни. Цьому сприяє не лише його талант, але й багаторічний досвід: він присвятив усе своє життя мистецтву в прямому значенні.


Уже в 10-річному віці він почав навчатися в художника, а в 17 років уже виставлявся на серйозних виставках. У 23 роки став студентом Нанкінського педагогічного інституту, а потім ще десять років вивчав зовнішні форми мистецтва.


До речі, Янь Дуньцзянь не лише художник, але й поет, публіцист, прозаїк. Його цікавить, як практична складова мистецтва, так і його теорія, а ще – краса навколишнього світу й, звісно, природи.




Приємного перегляду робіт Янь Дуньцзянь і гарного вам дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар