вівторок, 4 серпня 2020 р.

Казкові світи та сни в картинах британської художниці Josephine Wall






В невеличкому англійському містечку в 60-х рр. минулого століття маленькій дівчинці подарували велику коробку воскової крейди. Мала стрибала від захоплення, вона запам’ятала цей подарунок на все життя. Так само, як і те, що батьки завжди підтримували її захоплення малюванням.



І справді, Josephine Wall у ті часи, коли її ровесниці вигадували сюжети ігор з ляльками, замальовувала свої фантазії, впевнена, що стане художницею. У 16 років вона продала свою першу картину, остаточно переконалася, що її роботи подобаються не лише рідним, і вступила до Борнмутського коледжу, де вивчала мистецтво.


Після його завершення навчання. мисткиня перебрала багато різних творчих професій, шукаючи своє призначення. Вона спробувала свої сили в дизайні, розпису одягу й взуття, створенні вітражів, у виготовленні кераміки, навіть створила власну лінію одягу.



Та в результаті зупинилася на малюванні, обравши для створення картин акрилові фарби. І саме цими картинами Josephine Wall стала відомою серед численних шанувальників фентезі-арту.



Серед найбільш популярних тем її складних часто багатошарових і багатофігурних картин – чарівні істоти, феї, сни як перехід між світами, творення нових світів, персоналізовані сили природи тощо.




Я знаю тих, кому категорично не подобаються картини цієї художниці їхніми яскравими кольорами й безліччю деталей, інші ж вбачають саме в цих рисах перевагу малюнків. Та, здебільшого, глядачі сходяться на тому, що це – оригінальні, складні й продумані фантастичні світи. А це – неабиякий комплімент майстрині.




Приємного перегляду робіт Josephine Wall і гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар