пʼятниця, 7 серпня 2020 р.

Картини з квітів і листя від англійської майстрині Helen Ahpornsiri




Чи подобаються вам пазли? А якщо уявити, що нема картинки, у яку маєте скласти різноманітні кольорові шматочки й ви може користуватися як підказкою лише вашою власною уявою?



Приблизно такого алгоритму дотримується сучасна британська майстриня Helen Ahpornsiri. Ні, звісно, вона спершу вирішує, яку саме картину має отримати на виході, починаючи роботу з тендітними засушеними квітами, листям, травою й гілочками.


 Здебільшого, це – зображення тварин, птахів чи комах. Але це обмеження, насправді. Дуже широке: мисткиня може вирішити створити прекрасного метелика, лиса чи мишеня, а може – динозавра.


Однак часто буває й так, що в якійсь пелюстці чи вигині листка вона бачить деталь, яка може бути часткою лише певної картини, скажімо, пір’їною птаха чи вусиком жука. І від цієї деталі починається клопітка робота з підбирання все нових частинок «пазлу». А результатом і має стати чергова картина.



До того ж, така робота – вже заключний етап. Спершу потрібно зібрати потрібні матеріали, які Helen Ahpornsiri збирає під час мандрівки всією країною. Потім – правильно висушити листя й квіти – так, щоб вони не були надто ламкі й зберегли свої природні кольори, Потім почати розбирати їх на потрібні деталі за допомогою спеціальних інструментів… Що й казати, роботи чимало.



Більше про творчість мисткині можна дізнатися на її сторінці: http://helenahpornsiri.com



Приємного перегляду робіт Helen Ahpornsiri і гарного дня, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар