четвер, 19 січня 2017 р.

Світ чарівних охоронців-кракозябр від Мар'яни Копилової



Кожен художник творить свій власний світ. А щедрість – то неодмінна ознака справжнього творця. Тому вони гостинно розчиняють перед нами, глядачами, двері своїх диво-країв. А нам залишається обрати маршрут чергової «мандрівки», яка вкотре переконає нас, що цей світ – неймовірне диво. Варто лише зупинитися на мить та озирнутися довкола.

Аківні. Той, що говррить із вітром

Після такого ліричного вступу пропоную розпочати більш практичну діяльність. Скажімо, зробити собі ще кухлик улюбленого напою. І подбати про гарний настрій на весь день, помилувавшись цими чудовими кракозябрами. 

Йоурі. Той, що зігріває дерева взимку.

Я? Лаюся? Ображаю ці чудові створіння?! А от і ні. Просто використовую авторську назву цих іграшок. Харківська художниця Мар’яна Копилова з пап’є-маше, полімерної глини, пластику та волоку (і, звісно, завдяки натхненню) створює дивовижних істот – духів землі, ліса, неба. А ще, інколи зовнішній вигляд її створінь доповнюють найнесподіваніші речі: лампочки, мушлі та кольорові камінці, коліщата годинників, деталі зламаного процесора, гілочки, насіння… Мотлох? Ні, пазли яскравого кольорового світу, де жоден мешканець не утискає й не ображає інших, але завжди готовий захистити всесвіт.
Ніабо. Господар снігових узгідь

Вона вигадує їм імена, наділяє кожного характером та історією. Не диво, що кожна така іграшка – унікальна. І що майстриня продовжує виготовляти усе нових кракозябрят.
До речі. в неї дуже цікаві картини. Такі ж святкові, натхненні і з дрібкою суму десь на денці. Але про це – іншого разу. 
Аейну. Той, хто відгонить погані сни


Біографічна довідка:
Мар’яна Копилова народилася 30 грудня 1988 року в м. Харкові.
Закінчила факультет образотворчого і прикладного мистецтва Харківський педагогічний університет ім. Г.Сковороди.
Брала участь у кількох виставках та харківських фестивалях сучасного мистецтва та міської культури.
Мар’яна Копилова


Інтерв’ю з Мар’яною Копиловою (на жаль, російською мовою): http://www.liveinternet.ru/users/5254944/post330431215/
Соату. Охоронець духів дерев



Охоронець Сонячної планети

Доглядач за лютневими снігами


4 коментарі: