вівторок, 31 січня 2017 р.

Живі ілюстрації під книжковою обкладинкою



На сьогодні багато хто з книголюбів витрачають дозвілля на суперечки з питання:  а якою ж вона буде, отак книга майбутнього? І це  замість того, аби читати все нові книжки, –добре, що у світі вистачає цікавої літератури на будь-який смак.

Відповідь, що текст просто перейде в електронний формат чомусь їх категорично не влаштовує. Певно, цим питанням переймалися й відомі італійські митці – аніматорка Вірджиліо Віллоресі (Virgilio Villoresi) та художниця Вірджинія Морі (Virginia Mori). У результаті таких роздумів, а також напруженої праці світ побачила унікальна книга «Vento», яка буде однаково цікавою і для дітей. і для дорослої аудиторії. Її головна відмінність від решти книжок полягає в «живих» ілюстраціях. 

Завдяки спеціальній оптичній плівці, яку накладають на малюнки, створюється ефект руху. Техніка pre-cinema дозволяє милуватись рухом тіні, плюскотом хвиль чи вірити, що волосся книжкових героїв розвиває справжній вітер.
Аби краще збагнути, як це виглядає в реальності, можна ознайомитися з відео: https://vimeo.com/97837721

Ефект, безумовно, цікавий. І як знати, може, це – лише перший крок на шляху  створення рухомих ілюстрацій. І зовсім скоро можна буде гукати книжковим героям, аби вони швидше ворушилися, втікаючи від темних володарів, супротивників чи хижих динозаврів. Тобто гукати так, звертаючись до книжкової ілюстрації, можна і зараз, але чи багато часу пройде до тої миті, коли малюнки почнуть нас слухатись?






Немає коментарів:

Дописати коментар