неділю, 29 січня 2017 р.

Чи не розпочати нам тиждень із милування мишеням?




 

 Чом би й ні, якщо  воно: а) намальоване і б) дуже симпатичне. Знайомтеся, це – Rikiki, якого вигадав молодий швейцарський художник-ілюстратор Лоїк Apredart.

Кажуть, середньовічні вчені-алхіміки були щиро переконані, що миші народжують зі брудної білизни. Навряд чи їм приплачували за рекламу творці тодішніх миючих засобів, бо їх, тих засобів, і не було в промислових масштабах, кожна господиня відпирала бруд як могла за допомогою перевірених попередніми століттями засобів. Тож алхіміки, цілком можливо, щиро вірили в таке припущення.

Порівняно із тими міфічними мишами-нечепурами Rikiki пощастило: його народження було більш почесними. Хай ця історія і скидається трохи на міф про яблуко Ньютона. Одного разу Лоїк наступив на канцелярську кнопку. Зойкнув від болю. Та й замислився: це ж він, великий чоловік, а як би боляче було в такому випадку малому мишеняті? 

У результаті з’явився Rikiki, який має багато прихильників у інстаграмі. Вони не втомлюються стежити за пригодами малого. І весь час настійливо прохають художника, аби він «подарував» мишеняті подругу, щоб той не сумував. Хоча не схоже, що Rikiki просто сидить у куточку й нудьгує сам-один.

Секрет успіху художника не лише в тому. що його Rikiki – кумедне й позитивне створіння. Багатьом подобається, що в композиціях задіяні речі реального, а не намальованого світу. Ніби непосидюче мишеня от-от вибереться з двомірного простору аркуша і стане «справжнім», хай і казовим.

Ближче познайомитися із пригодами Rikiki  та його друзів можна тут: https://www.instagram.com/apredart/

І про всяк випадок, хоч я впевнена, що мої читачі дуже розумні, а я роблю це даремно, нагадую: яблука, що з розмаху гамселять по потилиці, та гострі кнопки під ногами – це не обов’язкові умови для відкриттів. Вони небагато варті без схильності до науки чи мистецтва, а також без щоденної праці. А за таких умов можна обійтися без травматичного досвіду.

На цій позитивно-повчальній ноті я бажаю вам гарного дня та висловлюю впевненість, що здібності, у достатній кількості, аби змінити на краще світ довкола та власне життя, у вас є. Залишилось лише взятися до праці!


Немає коментарів:

Дописати коментар