пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Найзнаменітіше англійське чаювання в декораціях далеких планет



Доброго ранку, друзі!
Гарних Вам вихідних!

Вчора я вже згадувала, що тема ілюстрацій до «Аліси в Дивокраї» так само невичерпна, як і можливості інтерпретації цього тексту. Варто лише розпочати – і доводиться втримуватись від спокуси влаштувати невеличкий проект, присвячений цій темі… десь так на рік чи хоча б на місяць. По те. що сила волі для мене – не порожній звук. Свідчить той факт, що я вирішила обмежитись усього трьома днями, а з понеділка на нас чекають інші, не менш цікаві теми.

А зараз давайте трохи «помандруємо» диво-всесвітом сучасного англійського художника-фантаста Родні Меттьюза (Rodney Matthews). До речі, на його рахунку – 30 років роботи ілюстратором фантастичних і фентезійних книг. Для багатьох шанувальників він – один із кращих художників-фантастів світу.
Детальніше із творчістю цього талановитого, із своєрідним баченням світу художника можна познайомитись на його персональному сайті: http://www.rodneymatthews.com/

Поки що ж просто помилуємося пригодами англійської дівчинки, що народилася в 19 столітті і виховувалася за всіма канонами вікторіанської епохи, у «космічних» декораціях, яким би щиро позаздрила не одна космоопера . А з іншого боку, ми з вами у Дивокраї не були, на відміну від Аліси та численних митців, яких приваблює ця історія. 

Тож можемо хіба що зазирнути у ще одне вікно – в малюнки чергового ілюстратора. І відчути себе при цьому Алісою, що у шпарку чарівних дверцят побачила неймовірної краси сад. Але в Дивокраї діють свої закони, тож чи диво, що ми в різні віконця бачимо його  щоразу іншим?

Немає коментарів:

Дописати коментар