субота, 15 червня 2019 р.

Неймовірні їстівні пейзажі від англійського фотомитця Carl Warner





Не так важливо, у якій техніці працює митець, як остаточний вигляд його робіт. Звісно, банальне твердження. І до того ж, як на мене, не цілком справедливе.


Скажімо, казково-гарний пейзаж можна створити багатьма пособами. Однак сприйняття такої картини в глядачів відрізнятиметься не лише через його видовищність, але й через те, до чого вдався художник – до олівців, масляних фарб чи зробив вибір на користь фуд-арта.




Скажімо, роботи англійського художника й фотомитця Carl Warner привертають до себе увагу ще й тому, що «вибудовані» з їжі. Деякі з них навіть використовуються в компаніях із пропаганди здорового способу їжі чи в рекламних кампаніях. А ще. а них просто приємно дивитися.




А почалося створення власних світів для Carl Warner із звичайного походу на ринок у 1998 році. Він тоді звернув увагу, що, якщо розглядати шампіньйон на світло, то гриб нагадує дерево з якогось таємничого інопланетного світу. Захоплений цією ідеєю, митець повернувся до студії,крім грибів взяв рис та боби – і під його руками виник перший «їстівний пейзаж».





Саме така версія про початок його творчого проекту «Їстівні пейзажі» («Foodscapes»), який триває вже більше десятиріччя і нараховує кілька десятків незвичайних фото картин, де кожна дрібниця – то частина чи цілий продукт. Більш детально із цими роботами (і не лише із цими) можна на сайті митця: http://www.carlwarner.com/artist/





Приємного перегляду робіт Carl Warner і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар