пʼятниця, 28 червня 2019 р.

Уся краса світу в квіткових пейзажах і натюрмортах американської художниці Danhui Nai








Квіти – завжди на часі. Споглядати талановиті зображення цих чудових дарів природи однаково приємно і влітку, і взимку. Тож художники у різних країнах та в різні аси із однаковим задоволенням зверталися до їхнього зображення.



І якщо хтось думає, що на сьогодні зображення квітів у класичній манері непопулярне серед митців, то він чи вона… ні, не помиляється. Бо кожен має право на власну точку зору. Скажімо так, я можу посперечатися й навести конкретні приклади, що картини із квітами – то сучасно й дуже красиво.



Скажімо, якщо йдеться про творчість американської художниці китайського походження Danhui Nai. На сьогодні майстриня мешкає неподалік від Сан-Франциско, та народилася в Китаї, там же почала займатися малюванням і скульптурою ще в дитинстві. Там же здобула профільну вищу освіту.



А вже у дорослому віці перебралася до Сполучених Штатів Америки, де працювала дизайнером текстилю і водночас навчалася в Технологічному інституті моди. А потім – завітала до Франції, де пройшла курс дизайну костюму й інтер’єра.



Така різнопланова підготовка не лише дозволила їй відчути колорит різних місць – на багатьох її картинах видно впізнавані пейзажі Франції чи узбережжя Америки. Водночас вона навчилася працювати з гуашшю, акрілом, аквареллю, маслом і темперою, вмінню користуватися технікою нашарування, аби підсилити кольорове рішення. І все це знайшло відбиття у її картинах.



А ще, поруч із студією мисткині знаходить квітковий сад, де вона дуже любить працювати погожими днями. Тож квіти на картинах Danhui Nai у багатьох випадках написані з натури.



Приємного перегляду робіт художниці та гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар