четвер, 20 червня 2019 р.

Щасливий і світлий котячий світ від німецької художниці Meta Plückebaum





У мистецтві вистачає «вічних» тем: кохання, відданість, боротьба, перемога чи поразка… і котики.



Ні, я не прирівнюю тему «коти в мистецтві» до пафосних і відвічних, по які заведено згадувати у пристойному товаристві. Швидше, хочу сказати, що зовсім не інтернет «винен» у популярності зображень представників родини кошачих.



Не меншою любов’ю у глядачів пухнасті й короткошерсті муркутуни користувалися у 20 і навіть у 19 столітті. Про це, зокрема, свідчать численні поштові листівки із зображеннями кошенят із бантиками.


Та листівки – то одне, але не меншою популярністю користувалися й роботи художників-анімалістів. Звісно, вони були присвячені не лише котам, що й не дивно. Та котів серед зображень вистачало.

Скажімо. саме зображення кошенят (і цуценят) принесло популярність німецькій художниці Meta Plückebaum (1876-1954). Та оскільки сьогодні – п’ятниця, то й говорити будемо саме про «котячу» тематику.


Звісно, мисткиня в своїх роботах звернулася до теми, яка б гарантовано сподобалась шановній публіці. Та при цьому кожна її робота виділяється особливим настроєм, колоритом, продуманими позами «моделей», тож порівнювати їх з листівками можуть лише ті, хто не любить котів. І самих картин.


А щодо вас, друзі. то я щиро сподіваюся, що роботи Meta Plückebaum забезпечать вам гарний настрій на весь чудовий день!





Немає коментарів:

Дописати коментар