вівторок, 4 червня 2019 р.

Дивовижні скляні орхідеї від британської мисткині Laura Hart





Нещодавно почула від знайомої, яка дуже полюбляє рослини, що орхідеї ніколи не належали до її улюбленців. Вона визнає, що квіти гарні, але, на її смак, виглядають якось штучно.

Я запевнила, що вона не бачила штучних орхідей – їх не переплутаєш із «натуральними». І почала шукати саме квіти, створені руками справжнього майстра. Бо поробки не найвищої якості – то не зовсім те, із чим варто доводити тезу, що гарніше – мистецтво чи природа?

Ось так я і звернулася до робіт майстрині із Великобританії Laura Hart, яка для своїх робіт обрала такий непростий матеріал, як скло. У неї – чимала колекція квітів, метеликів й інших чудових створінь, виготовлених з різнобарвного скла.

У результаті суперечка завершилася «взаємозаліком»: знайома визнала майстерність мисткині, я із задоволенням переглянула авторський сайт Laura Hart: http://hartglass.com


Й обидві дійшли думки, що квіти, зроблені власноруч справжньою майстринею, не мають бути копією оригіналів. Їхня цінність, урешті, не в ідеальному відтворені природних рослин, а в можливості милуватися саме речами, створеними талановитою особистістю.

Приємного перегляду зображень квіткових робіт Laura Hart і гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар