субота, 8 червня 2019 р.

Теплі літні ілюстрації чеського художника Dima Dmitriev




нколи в червні бувають ранки, ще не зіпсуті спекою – чисті, наївно-дитячі у кращому сенсі слова, із ледь помітним світанковим маревом. І тоді будь-який пейзаж видається вартим картини. А день обіцяє бути найкращим у житті.


 Добре тим, хто щиро вміє вірити в це, хай досвід і стверджує, що попереду – спека, роздратування тих, хто поруч, комарі та інші дрібні неприємності. І краса. Звісно, куди літу без краси?


Бо саме з такого настрою народжуються й спогади про літню волю дитинства, інколи присмачені ностальгією й зітханням, у дорослих уже не вийде прожити за довгий день цілісінький рік. А ці спогади, своєю чергою, можуть стати початком для творчості. Скажімо, якщо йдеться про сучасного чеського художника Dima Dmitriev.



Дехто з критиків наголошує, що у його картинах наївність поєднується з імпресіонізмом, дехто підкреслює, що тут – не лише світлі спогади але й тривожні нотки й жаль за тим, що вже не повернути, бо ж недаремно, мовляв, художник малює на чорному полотні. Хай це і не завжди помітно.


Та глядачі, здебільшого, не дошукуються якихось ознак творчого стилю Dima Dmitriev, а просто роблять висновок, що немудрі, на перший погляд, сюжети привертають уваги і викликають бажання глянути на них ще раз.



Тож приємного перегляду робіт художника й гарного настрою, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар