середа, 5 червня 2019 р.

Малюнки, яким затісно на стінах: дивовижний стріт-арт від французького митця Scaf





Вуличне мистецтво – чудова тема для того, аби розпалити суперечку. Скажімо, якщо завести мову про графіті то обов’язково знайдуться як ті, хто щиро захоплюватиметься вуличними митцями і стверджуватиме, що яскраві малюнки куди краще ніж одноманітні похмурі й, будемо відверті, подекуди обшарпані стіни багатоповерхівок. І ті, хто не менш щиро обурюватиметься «арт-вандалами», що псують візуальний простір міста й так переобтяжений інформацією.


Кожен має право на свою думку. Але розмальовані, й інколи дуже незвичайно, стіни існують і будуть існувати найближчим часом. Тож ігнорувати їх чи відносити винятково до пустощів підлітків чи згадувати, що першими теги ввели вуличні американські банди при поділі вулиць-територій… Ну, таке. Можна, але чи треба свідомо звужувати власний обрій?



Й аж після такого довгого вступу згадаю про конкретного сучасного митця – художника із Франції, що обрав собі нік Scaf. Звісно, для своїх робіт він обирає не парадні вулиці міста, тож інколи яскраві малюнки – то спосіб привнести трохи фарб у похмурий краєвид. А ще, забезпечити всіх охочих такою-от власноруч створеною креативною фотозоною.



Бо його роботи привертають увагу не лише темами й кольорами, але й манерою виконання. Малюнки видаються тривимірними, тож усі охочі можуть стати часткою графічної історії, сфотографувавшись поруч із ними.


Більше про творчість Scaf можна дізнатися на його сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/scaf_oner/?hl=uk, де художник розміщує зображення своїх робіт і себе, як учасника мальованого простору.



Гарного настрою та вдалого дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар