пʼятниця, 14 червня 2019 р.

Дивовижні паперові колажі американської мисткині Molly Perrault





Інколи підстави для початку заняття певним видом творчості чи опанування новою творчою технікою бувають справді несподіваними. Скажімо, для американської художниці по паперу Molly Perrault усе почалося з переїзду.


Після отримання ступеня бакалавра мистецтва в університеті Луїзіани вона перебралася до Колорадо. При цьому розсудливо визнала, що не варто навантажуватися в дорогу – варто взяти все найнеобхідніше. А все інше легко можна докупати на місці. Невже в сучасній Америці є місцина, далека від магазина мистецтв?



На місці з’ясувалось, що до найближчої крамниці до творчості – 130 миль. Що ж, митець на те й митець, аби повернути будь-яку життєву ситуацію собі на користь. Molly Perrault знайшла викинутий ящик із журналами. А що завжди мала схильність до роботи з папером, то вирішила скористатися ситуацією.



Тож зараз вона «спеціалізується» на створенні з дрібних шматочків кольорового паперу майстерних імітацій пейзажів, написаних масляною фарбою. У її роботи – чимало прихильників. А більш детально з незвичайною творчістю майстрині можна на її сайті: https://www.mollyperrault.com/plgi1lf52bhrh47anhwggmm0mjlrmd



До речі, свої роботи мисткиня називає «циклічними». Вона так пояснює таке незвичне трактування: папір створюють із дерева – природи, на папері друкують журнали. Вона ж використовує журнали, аби «повернутися до природи» – зобразити її у всій величі та красі.


А це – нелегка робота, на створення однієї картини вона витрачає від двох тижнів до одного місяця. І при цьому переконана, що це для неї – найкращий з усіх можливих видів творчості.


Приємного перегляду робіт Molly Perrault і гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар