понеділок, 3 червня 2019 р.

Дивовижна творча абетка німецького ілюстратора Pavel Nekoranec





Навіщо ілюструвати абетку? Це ж робили вже сотні разів. Як на мене, таке питання нагадує інше6 а нащо писати книги? Їх за історію людства написано чимало. І відповідь: «бо хочеться!» – в обох випадках і викликає повагу, і є чесною.



Але буває ще й додаткові причини. Скажімо, ілюстратор Pavel Nekoranec (народився тоді ще в Чехословаччині. Зараз мешкає в Німеччині) вирішив отаким чином трохи «розкачати» креативність.



Ні, із уявою і вмінням втілювати художні образи в електронному вигляді у митця все гаразд. Про це, зокрема,свідчить довгий «послужний» список, серед його клієнтів – серйозні фірми та неурядові організації.



Але одного разу ілюстратор замислився над тим, що інколи між проектами бувають «простої». І він вирішив заповнити і такий «перепочинок» чимось корисним, тобто кинути собі ж творчий виклик.



Так у 2017 році на інстаграм-сторінці Pavel Nekoranec https://www.instagram.com/sur_le_misanthrope/ з’явилося зображення першої «художньої» літери в дещо вантажному стилі. До речі, не «А», а «R».


«А далі?» – зацікавились його френди. Хтозна, чи планував від самого початку художник «написати» всі літери англійської абетки. Але в результаті незвичайна абетка таки побачила світ.




Звісно, це – не єдиний і навіть не найвідоміший проєкт Pavel Nekoranec. Але серед літер чимало сонячних, квіткових, світлих – тобто «літніх». 



Тож, сподіваюся, друзі, вам сподобаються роботи митця, а їхнє споглядання забезпечать вам гарний настрій.





Немає коментарів:

Дописати коментар