суботу, 26 вересня 2020 р.

Незвичайні іграшки, що нікого не залишають байдужими, від англійської майстрині Annie Montgomerie

 



Можливість творців авторських ляльок – безмежні. Якщо йдеться про справжніх митців, то вони так само здатні розповісти важливу для них історію своїми творіннями, як і художники чи письменники.



А чи не це є ознакою справжнього мистецтів? Хоча, звісно, на це досить риторичне питання кожен має відповісти сам для себе особисто.



Та яка б не була відповідь, думаю, що роботи сучасної мисткині з Великобританії Annie Montgomerie мало кого залишать байдужими. Дехто називає їх милими. Дехто зізнається, що вони, попри всю майстерність їх створення й оригінальність, викликає надто неоднозначні й тривожні почуття, щоб сподобатись.



Що це? Персонажі із дитячої книги, із такою, де головні герої – тварини, що поводяться мов люди й мають чимало людських рис вдачі? Ляльки-діти, зодягнені у дивовижні костюми й маски перед карнавалом? Дивовижні створіння, що можуть з’явитись уві сні? Кожен вирішує для себе.


Саме на це й розраховує, за її зізнанням, майстриня: її роботи зумисно такі незвичайні зовні, щоб натякнути, що й внутрішній світ у них неоднозначний. А вже кожен може сам уявити, що саме хотіла сказати авторка кожною іграшкою.

Більше робіт Annie Montgomerie можна побачити на її фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/AnnabelMontgomerie/?ref=page_internal


Гарного настрою й чудового дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар