середу, 2 вересня 2020 р.

Барбі в українських народних і фентезійних шатах від франківської мисткині Оксани Василів




Інколи ідея, яка допомагає творчим особистостям створити щось прекрасне й оригінальне, здається, на перший погляд очевидною. Такою, що коли дізнаєшся про чергові творчі пошуки, знахідки й проєкти, виникає щире здивування: як ніхто не додумав до такого очевидного й водночас прекрасного раніше?

Скажімо. в багатьох українських дівчаток є ляльки барбі. Не всім маленьким господиням подобаються дешеві на вигляд рожеві суконьки-топи-купальники, у яких часто подають ці іграшки. Тож дівчатка – ті, що старші, або ж їхні мами чи бабусі беруться за голку й намагаються створити супермодне вбрання або ж казкові шати для іграшок.


А от вчителька із Франківська Оксана Василів одного разу змушена була терміново шукати цікаву й незвичайну ідею для конкурсу, у якому вирішили взяти учать ї вихованці з будинку культури. Виникла ідея «українізувати» барбі.


У результаті процес створення лялькових одностроїв, які нагадують українське національне вбрання, настільки захопив її, що на сьогодні в її у колекції вже близько 20 власноруч зодягнених ляльок.

Історія кожного костюма для барбі від Оксана Василів – то розповідь по творчі знахідки, на які мисткиню надихнула історія українського костюму чи фольклор. Робота над однією вдяганкою для ляльки, над створенням її образу займає близько одного повного робочого дня. інколи – більше.


Приємного перегляду робіт української мисткині й гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар