неділю, 6 вересня 2020 р.

Прекрасні порцелянові ляльки від німецької майстрині Sylvia Weser

 




Порцелянові авторські іграшки – дуже тендітні й витончені роботи. Вони приваблюють не лише красою, але й недовговічністю, тим, що підкреслюють самим своїм виглядом: із ними треба поводитись обережно,  мов зі скарбом.



Однак інколи буває, що найтонші й найбеззахисніші вироби мистецтва переживають своїх творців. Так сталося у випадку з відомою німецькою майстринею Sylvia Weser.



На жаль, у червні цього року її не стало. А от вишукані порцелянові ляльки із ліможської порцеляни, яка імітує людську шкіру, продовжують радувати колекціонерів і просто любителів авторських ляльок.



Звісно, ніхто не дасть дітям гратися з такою іграшкою: їхнє призначення – прикрашати собою інтер’єр, а н бути подружками для малих дівчаток. При їхньому створенні мисткиня часто використовувала старовинні тканини й мереживо, прискіпливо ставилася до кожної деталі.


Серед її робіт – чимало доста точно відтворених королівських й аристократичних костюмів, які можна побачити на відомих картинах. При цьому не менше в її творчості місця приділялося й фантазіям у стилі фентезі.




Ці іграшки подобалися й знавцям: у них – чимало нагород престижних лялькових виставок, а це – свідчення якості міжнародного рівня для знавців у світі ляльок.



Приємного перегляду робіт
Sylvia Weser і доброго дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар