пʼятницю, 4 вересня 2020 р.

"Як живі": дивовижні й прекрасні керамічні квіти одеської майстрині Олесі Галущенко

 




Керамічні квіти – не така вже й дивовижна техніка. Багато майстрів із різних куточків світу створюють на диво реалістичні чи підкреслено фантастичні квітки-листя-стебла з полімерної глини чи в техніці холодної порцеляни.



Та, як часто то буває в мистецтві, головне не «яким чином», а «що вийшло в результаті»? А от в майстрині з Одеси Олесі Галущенко керамічні квіти настільки реалістично-прекрасні, що інколи їхніми фотографіями випадково ілюструють тексти про живі квіти (перевіряймо джерела, друзі! бо комплімент, звісно, в цьому випадку є, однак багато майстрів надали б перевагу іншій формі захопленням їхньою творчістю).



Сама мисткиня за освітою й професією – інженер-гідротехнік. А спробувати займатися творчим хобі вона вирішила років вісім-дев’ять назад, у декретній відпустці. Хобі стало своєрідною арт-терапією. Бо мисткиня з дитинства любила квіти й малювання,але лише в дорослому віці «зірки зійшлися» і вона серйозно почала займатися творчістю.


Що цікаво, Олеся Галущенко – митець-аматор, вона вирішила опанувати основи майстерності за допомогою безкоштовних майстер-класів у режимі онлайн. Хоча їй довелося багато до чого доходити на власному досвіді: в інтернеті часто розповідали як створити прекрасні, однак підкреслено декоративні квітки. А майстрині хотілося, аби її квіти виглядали реалістично.


Тож вона купувала книги, «розбирала» їх на складові: пелюстки, тичинки, листя, потім окремо відтворювала кожну деталь і складала їх знову. Ось так і з’являлися її чудові квіти.



Приємного перегляду робіт
Олесі Галущенко й гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар