середу, 9 вересня 2020 р.

Незвичайний фуд-арт для бенкетів й екологічних акцій від литовських майстринь Jolita Vaitkutė і Emilija Vinžanovaitė

 



Фуд-арт – зовсім не сучасний винахід людства. Ідея, що їжа має бути не лише їстівною і, бажано, смачною, але й гарно та несподівано оформленою – досить давня.

Звісно, протягом століть таке прикрашання столів, скажімо. під час бенкетів, було доступним для обраних. Тепер фуд-арт став більш доступним. При цьому серед тих, хто обрав саме цей напрямок мистецтва, багато творчих особистостей, які наповнили новим змістом звичні форми.



Так, литовські художниці Jolita Vaitkutė і Emilija Vinžanovaitė спеціалізуються на створенні гігантських – до чотирьох метрів – зображень, викладених із фруктів, десертів, приправ і спецій.


Їхні роботи часто використовують для надання урочистості оформлення столів на банкетах, корпоративах тощо. «Фішка» майстринь у тому, що на їхні роботи потрібно дивитись під точно встановленим кутом зору.

Якщо глянути на них «неправильно», то видно лише скупчення хай дуже гарних, але звичних продуктів. Але зробити крок назад, ще один – у бік. Й от, перед глядачами – портрети знаменитих особистостей, пейзажі, зображення звірів чи комах тощо. 

До речі, їхні роботи – не лише прикраси столів. Є в них фуд-арт «із сенсом». Скажімо, фігура гігантської бджоли, яка створена із фруктів, що зникнуть, якщо популяція бджіл, яка зараз скорочується, зникне зовсім. Тож майстрині закликають глядачів замислитись от просто зараз.

Приємного перегляду робіт Jolita Vaitkutė і Emilija Vinžanovaitė і гарного дня. друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар