неділю, 4 квітня 2021 р.

Сповнений сонцем і літніми кольорами всесвіт у картинах французького художника Jean-Marc Janiaczyk

 





Імпресіонізм, як художній напрямок, уже досить давній. Настільки, що далеко не всі сучасні художники стануть до нього звертатися. У декого з митців навіть можуть виникнути побоювання: а чи не вирішать глядачі, що картини, виконані в такій манері, застарілі й неактуальні?

Однак, як свідчить приклад французького художника Jean-Marc Janiaczyk (р.н. 1966), не завжди використання якоїсь певної художньої манери, навіть давно відомої, становить «мінус» творів.

Можливо, тому, що інколи майстерність митця куди важливіша ніж власне манера, до якої він вдається. Можливо, тому, що при безсумнівному таланті незвичність робіт перетворюється на їхню «родзинку».

А можливо, тому, що його імпресія досягається за рахунок сонячних святкових кольорів. Митець створює світ, де панують літні яскраві барви, щедро залиті сонячним промінням. Багато хто із глядачів хотів би опинитися у всесвіті його робіт, серед розквітлих полів, вуличок, прикрашених квітами, спокійним ясним морем тощо.

Що цікаво, така манера для художника – результат творчих пошуків. Він – аматор, який із дитинства полюбляв малювати й лише в 1991 році зайнявся цією професійно.

Його завжди вабили яскраві краєвиди півдня Франції, при цьому художник формував себе як реаліста, навіть гіперреаліста. Однак при цьому тривав і невпинний творчий пошук.

Це призвело до того, що в 1999 році він відкрив для себе живопис мастихіном. А за допомогою цього інструмента дуже вдало виходять саме імпресіоністичні полотна. І варто заначити, що така зміна в творчості митця припала до смаку не лише йому самому: його роботи можна побачити на сьогодні в багатьох музеях і приватних колекціях.

Приємного перегляду робіт французького художника Jean-Marc Janiaczyk, друзі! Сподіваюся, що вони забезпечать вам гарний настрій на весь день.





Немає коментарів:

Дописати коментар