четвер, 8 квітня 2021 р.

"Котячі" картини австрійського художника Carl Reichert

 

Австрійський художник-анімаліст і гравер Carl Reichert (1839-1918) на сьогодні, насамперед, відомий своїми гравюрами із зображенням старої частини м. Граца та його замків. А ще – численними картинами, присвяченими псам різноманітних порід.

Що, як на мене, не цілком справедливо. Тобто я аж ніяк не прагну применшити красу його гравюр чи картин. Однак моє серце підкорив «котоживопис» митця.

Сам художник народився у Відні, в родині портретиста й анімаліста, його дядько створював декорації для театру. Тож не диво, що він обрав для себе художню кар’єру.

Він закінчив кілька відомих освітніх закладів художнього спрямування, переїхав у Грац, багато працював, вдосконалював техніку, був досить успішним митцем. І так, серед його робіт зустрічалося чимало тих, де моделями виступали коти й кошенята.

Не дивно, до речі: популярний сюжет у другій половині ХІХ століття, який, у принципі, не менш популярний і зараз, через півтора століття.

Хоча деякі картини позначені сентиментальністю листівок: кошенятка з бантиками у кошику, скажімо. Однак є й чимало «живих» жанрових сценок, де коти живуть повсякденним життя: полюють, відпочивають, виховують малих кошенят, шкодять…


Тож кожен любитель чи любителька цих граційних створінь може знайти серед його робіт щось собі до вподоби. Сподіваюся, друзі. що й вам перегляд робіт австрійського художника Carl Reichert підніме настрій. Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар