пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

Зворушливі й ніжні ляльки MagicDolls від української мисткині Анни

 


«Магія» – вже саме слово декого тривожить, а декому – підіймає настрій, обіцяючи пригоди, радість, дивовижну красу – одним словом, щось приємне й незвичне.


А які асоціації викликає сполучення MagicDolls? Врешті, певно, таких асоціацій, дуже різних, може бути чимало. Та я зараз хочу розказати про творчий проєкт із такою назвою від української майстрині Анни.


Вона створює невеличких, до 14 см, текстильних ляльок, виплітає з ниток їм зачіски різних кольорів, дбайливо вдягає у плетені чи зшиті сукенки. І, здавалося б, прості й наївні, на перший погляд, іграшки отримують власний характер і настрій. А отже, викликають щиру усмішку у глядачів.

Ще цікаво майстриня підходить до презентації своїх ляльок: вона, перш ніж перейти до власне шиття, створює детальний ескіз-малюнок в улюбленому робочому блокноті. А поті максимально точно намагається відтворити цю замальовку за допомогою тканини, голки з нитками, фурнітури.

І фотографує готову роботу саме «подвоєною»: намальовані та зшиті ляльки. Крім того, вона зі смаком доповнює такі фото квітками – від маків і жоржин до бузку, фруктами чи кавовими зернами. Тож кожна така світлина має свій настрій і видається гарною, мов листівка.


Приємного перегляду робіт із проєкту MagicDolls і гарного дня вам, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар