вівторок, 20 квітня 2021 р.

Прекрасні настроєві пейзажі від італійського митця Maurizio Rega

 

Твердження, що прекрасні краєвиди існують для того. аби надихати художників, а отже, підіймати настрій усім іншим, надто нераціональне. Природа, а отже, й ті самі краєвиди навряд чи переймається такими дрібницями.

Однак, якщо уявити світ, де б не існувало жодної картини-пейзажу, звісно, можна. Але навряд чи той світ був би кращим за звичний нам.

А споглядаючи картини деяких митців, можу додати, що й без творчості певного митця й наш світ був би гіршим. Саме такі думки виникають, коли милуюся пейзажами італійського митця Maurizio Rega.

Дехто із глядачів у його роботах надає перевагу святково-сонячній палітрі кольорів. Я ж, найперше відзначаю таку дрібницю, як зображення ним листя.


Щось є у його творчій манері, від чого мені видається, що в картині ось-ось затріпоче вітерець. І це підсвідоме очікування змушує вдивлятися у зображення, відзначаючи найдрібніші нюанси та милуючись майстерністю художника.

Та головне для мене – це настрій робіт, ненав’язливий, однак прописаний так майстерно, що глядачі мимоволі захоплюються не лише кольорами й лініями, але й відчуттями художника, що стоять за картинами.


Приємного перегляду робіт Maurizio Rega та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар