четвер, 18 лютого 2021 р.

Коти й кошенята, прекрасні у будь-яку пору року, на картинах канадської художниці Lucie Bilodeau

 


Одна з переконливих переваг картин й ілюстрацій із котами – у тому, що вони завжди доречні. Принаймні, для тих, хто любить цих непосидючих і граційних створінь.

Якщо викладаєш серед зими у соцмережі літні пейзажі, то всі відразу починають співчутливо питати, що, мовляв, скучила за літом? А якщо викласти малюнок із кошенятами у літньому садку, то отримаєш коментар про милих пухнастиків чи здивування, що автор – з іншого кутка світу, а коти й там коти (хоча так, в Австралії коти таки не відрощують п’яту ногу чи другий хвіст. Вони й так прекрасні).


Врешті, хтось зауважить, к гарно намальовані котиська вписані в пейзаж. Та й не диво, бо коти – «прекрасні за будь-якої погоди», як було написано з іншого приводу в одній популярній дитячій книзі.


Зізнаюся, коли я добирала малюнки із великої добірки сучасної канадської художниці Lucie Bilodeau, я теж спершу звертала увагу на її чотирилапих «моделей», а потім уже на фон.


Хоч тут треба віддати належне мисткині: краєвиди – й зимові, й літні, й осінні – у неї однаково прекрасні, правдоподібні й водночас чарівно-привабливі з усіма цими квітами й деревами, озерами чи будинками на задньому плані. А коти? Що коти? У Канаді вони прекрасні й різноманітні, як і у всьому іншому світі.


Приємного перегляду робіт Lucie Bilodeau і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар