вівторок, 2 лютого 2021 р.

Скульптури із овочів і фруктів: дивовижний і прекрасний карвін від японської мисткині Tomoko Sato

 



Щиро вражає сама думка, що така художня техніка, як різьблення на фруктах й овочах, принаймні, у тій її частині, яка пішла з Таїланду, спершу мала суто прагматичне призначення й була доступною для споглядання суворо обмеженій кількості осіб.

Від початку вона слугувала лише й виключно для прикрашання бенкетних столів королівської родини. Та поступово ця техніка набирала все більшої популярності, а на сьогодні карвінг перетворився й на досить популярне ремесло, і на засіб привернення туристів, і на атрибут місцевого нового року.



Більше того, ним зацікавилися митці з інших країн. Скажімо, японська фуд-художниця Tomoko Sato у 2004 році завітала на Таїланд, аби відточити свої технічні навички у різьбленні на овочах і фруктах.


Відтоді мисткиня помітно вдосконалила свою творчу манеру. Її роботи – різьблення із використанням геометричних мотивів і все більш складних візерунків – набувають популярність.

Вона постійно вдосконалює свою майстерність, проводить майстер-класи для всіх охочих та ділиться світлинами своїм мистецьких витворів на сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/tomoko_sato_/



Приємного перегляду робіт мисткині Tomoko Sato і гарного дня, друзі!




 

Немає коментарів:

Дописати коментар