вівторок, 2 лютого 2021 р.

Яскравий і теплий "наскелький живопис": мальовничі пейзажі на камінні від турецького художника Erdal Parlakli

 


Схоже, доведеться розпочати із перепросин. Так, каюся, «наскельний живопис» – то не точне означення. Більше тому, що «накамінний» звучить не так звично й навіть не так солідно.



Але, об’єктивно, сучасний турецький художник Erdal Parlakli зовсім не тяжіє до монументального живопису й не потребує такого масштабного «полотна», як скеля, щоб намалювати на ній кількаметрові картини.



Будь-яка робота, намальована на пласкому камені, старанно відшліфованому морем, може поміститися в долоні. При цьому, що мене зацікавило, майстер використовує олійні фарби для створення своїх мальовничих пейзажів. Хоча ця техніка малювання нелегка й на звичному полотні.

Що вже казати про те, що написання такими фарбами мініатюр, ще й на поверхні із незвичайною фактурою вимагає особливої майстерності й уваги до деталей. Але всі зусилля варті того, щоб отримати такі яскраві сонячні картини, тепло яких відчувається навіть через екран монітору.



Головна тема митця – зображення мальовничих морських пейзажів та старовинних південних міст, вкритих серпанком спеки. У багатьох його роботах можна віднайти краєвиди рідної для художника Анталії.

Однак зустрічається серед його каміння-картин й фантастично-футуристичні й дуже настроєві пейзажі. Тож кожен глядач зможе знайти серед його робіт щось собі до смаку.


Приємного перегляду кам’яних мініатюр Erdal Parlakli та гарного дня, друзі!




 

Немає коментарів:

Дописати коментар