четвер, 25 лютого 2021 р.

Усміхнені та яскраві коти-півмісяці від італійської мисткині Rosina Wachtmeister

П’ятниця, ще й остання зимова, потребує не лише зображень симпатичних котиків, які гарантовано піднімуть вам настрій. Тут ще потрібне щось незвичне, оригінальне й багате на яскраві кольори.

От, скажімо, фірмові коти – пів місяці від сучасної італійської мисткині австрійського походження Rosina Wachtmeisterсаме те, що потрібно, аби цей день запам’ятався як приємний і водночас незвичний.

Саме життя майстрині навіть у дуже лаконічному переказі схоже як не на фантастичну історію, так на пригодницький роман із чудовим закінченням.

Народження в 1939 році у Відні. Думаю, про те, як проходило її раннє дитинство, можна не розповідати додатково. Коли їй виповнилося 14 років, то її родина емігрувала до Бразилії.

Тут дівчина відвідувала кілька років школу мистецтв, але так і не здобула вищої освіти. У школі, серед іншого, її навчили робити маріонетки. Тож життя бцло небагате, але сповнене творчості й яскравих кольорів.

Саме з прибутку за продаж цих ляльок вона й жила. У Бразилії ж познайомилася з майбутнім чоловіком-італійцем, вони побралася, в родині народилася дівчинка Габріелла. У 1967 року родина переїхала до Італії.

Саме в Італії мисткиня почала виготовляти фігурки стилізованих котів із головою у формі півмісяця й розфарбованих у яскраві кольори. Ці коти, як і належить справжнім котам, вдячним за любов і турботу, щедро віддячили «господині». Вона набула відомою й за кордоном, не лише власне її вироби, але й сувенірна продукція за їх мотивами здобула неабияку популярність.

У результаті вона змогла купити кілька будинків у м. Капета (Італія) та створити велетенський, площею у 40 000 м кв сад, що став домівкою для лелек, павичів, пеліканів, «звичайних» курок і гусок. Знайшлося тут місце і для двох десятків котів. Крім того, вона допомагає вуличним котам у своєму містечку та створила там притулок для псів.

Не диво. Що її роботи сповнені любові – і до котів, і до всього світу. Приємного перегляду зображень статуеток Rosina Wachtmeister і гарного настрою, друзі!




 

Немає коментарів:

Дописати коментар