середу, 3 лютого 2021 р.

Світлі мрії та радість у ніжних вишивках майстрині з Ізраїлю Tamar Nahir Yanai

 




«Я люблю шукати красу в простоті всього, що відбувається довкола», – розповідає про своє творче кредо чудова ілюстраторка й майстриня-вишивальниця з Ізраїлю Tamar Nahir Yanai.

Хоча «шукати» – то робити цілеспрямоване зусилля, аби розгледіти ту красу у буднях, а мисткиня звикла бачити її у всьому.

Зустріч двох дітей, які щиро радіють і починають бавитись, те, як дівчинка замріялась, спостерігаючи за пташкою чи прикривається плащем від дощових крапель, малюк, що зворушливо турбується про цуценя – чи всі зважають такі сценки у повсякденній метушні? Хоча, звісно, хтось може встигнути на бігу щиро всміхнутися і подумати, що сьогодні – непоганий день.

А для майстрині усе це – сюжети її нових ілюстрацій чи вишивок. Ніжна й дещо наївна – як у багатьох гарно проілюстрованих дитячих книгах – манера малювання й вишивки стала своєрідною «візитівкою» майстрині. 

Серед її малих героїв – чимало задумливих мрійників. Хоч це не значить, що вони не пустують чи не радіють життю.

Її роботи сповнені любов’ю ще й тому, що майстриня сама повсякчас відчуває любов: до двох донечок, до балуваного (за її ж зізнанням) кота, до життя загалом.

До речі, на багатьох її вишивках чи на малюнках можна зустріти щасливе усміхнене посімейство. Радість від того, що рідні щасливі, – ще одне джерело її натхнення.


Приємного перегляду роібт Tamar Nahir Yanai та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар