суботу, 6 лютого 2021 р.

Затишні й світлі ілюстрації з фетру від американської художниці Salley Mavor

 

Чи можлива гарна дитяча книжка без ілюстрацій? Адже саме малюнки надають неповторності навіть перевиданню добре всім відомій класичній історії чи створюють неповторну атмосферу при читанні нової казки.


І часто-густо читачі бажають не лише гарних, але й оригінальних малюнків у книжках для дітей. Тож дуже пощастило тим читайликам, яким потрапили до рук книги, прикрашені ілюстраціями американської художниці Salley Mavor.


Її малюнки дуже добрі й затишні, а ще, вони привертають до себе увагу незвичайною технікою виконання. Для того, щоб створити малюнки до історії, мисткині не потрібні пензлики чи олівці.


Її знаряддя – шматочки фетру, ножиці, голки. Адже вона найчастіше працює  з войлоком, надаючи перевагу саме фетру й префельтом.

А ще, крім власне вишивання на фетрі, майстриня у своїх роботах вдається до виразних деталей, дарованих самою природою: гілочок, мушель, кори дерев.

Усе це поєднується в об’ємні, дуже добрі й виразні малюнки. Однаково легко й переконливо вона створює теплі й затишні зображення повсякденного життя й добрих казок. Тож кожен глядач зможе знайти у її творчості щось близьке й цікаве саме для нього.


Приємного перегляду робіт Salley Mavor і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар