неділю, 19 травня 2019 р.

Важливі миттєвості життя в ілюстраціях болгарської художниці Clementine Petrova




Тезу, що «художника повинно надихати саме життя», – більшість сучасних митців зустріне скептичною посмішкою чи менш стриманим виявом неприємного здивування. Ні мистецтво, ні життя, на думку більшості. нічого нікому не винні. І це – чудово.




Та все ж, часто-густо саме буденність стає поштовхом для започаткування й реалізації творчих проектів. Скажімо. саме так сталося з болгарською художницею-ілюстраторкою Clementine Petrova, яка на сьогодні мешкає в Лондоні.



Малює мисткиня із самого дитинства, а нещодавно остаточно вирішила присвятити своє життя творчості, зробивши вибір на користь кар’єрі ілюстратора-фрілансера. Й аби вдосконалити свої творчі навички й відточити техніку, почала викладати на сторінці в Інстрагам: https://www.instagram.com/petrova.illustrations/ замальовки із повсякденного життя.



Але сказати, що Clementine Petrova надає перевагу реалізму, буде не зовсім вірно. Ні, вона любить життя, має метке око, уважна до дрібниць, деталей, настрою якихось сценок, що привернули її увагу. І при цьому щедро замішує фантазію  із буденністю,ділиться своїми почуттями із глядачами.



Такий підхід до творчості і спостереження за дійсністю приніс їй прихильність великої кількості глядачів. Приємного перегляду робіт Clementine Petrova та гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар