четвер, 16 травня 2019 р.

Декоративно-прекрасні котомалюнки від американської художниці Marjorie Sarnat





Є митці, імена яких, принаймні для їхніх співвітчизників, асоціюються з певними темами чи техніками. Саме до цієї когорти належить американська художниця Marjorie Sarnat. Вона найчастіше обирає темами своїх робіт чарівних істот, зокрема фей із крильцями на фоні чарівного пейзажу, чи іграшкових ведмежат.


Це – часта тема «декорування» сувенірних кухликів чи іншої продукції. Тож товари її видавництва із задоволенням беруть на реалізацію відомі торговці сувенірами. Бо Marjorie Sarnat вдало поєднує творчість і видавничу діяльність.


 До речі, за її власними словами, вона створила своє видавництво, аби нагадати людям про старовинні техніки малювання і про те, як можна традиції поєднати з оригінальністю.


Справа в тому, що художниця з дитинства полюбляла малювати й була зачарована ілюстраціями у старовинних книгах вікторіанської епохи. Здобуваючи вищу освіту, вона прагла якомога більше дізнатися про мистецькі техніки того періоду. А зараз із успіхом застосовує здобуті навики у власній творчості.


До речі, ведмежата й феї – то чудово, але й для котиків художниця знаходить час. І не лише в реальності: у неї є серія малюнків, де коти виглядають мов на ілюстраціях зі старовинних книжок. Тут важливе значення має декоративність зображення. візерунки, вибір насичених кольорів.


Та при всій декоративності й театралізованості цих зображень через пластику й вираз мордочок художниця передає такі суто кошачі риси вдачі, що у глядачів не виникає сумніву: вона знаєься на котах і любить їх.

Приємного перегляду робіт Marjorie Sarnat і затишно-муркотливої п’ятниці, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар