суботу, 18 травня 2019 р.

Дивовижні скульптури з дроту англійського митця Martin Debenham




Побачивши в профілі в рубриці «захоплення» перелік: танцювати, довгі погулянки, дивитись телевізор, – не поспішайте робити висновок, що дивитесь профіль нудної людини. А раптом ви натрапили на сторінку сучасного англійського скульптора Martin Debenham?




Бо саме так в інтернеті митець характеризує свої інтереси, «забуваючи» додати, що його незвичайні скульптури з дроту добре відомі не лише на батьківщині, але й за її межами. Хоча, може, майстер щиро вважає, що скульпторство – то вже не захоплення, а стиль життя.




Що цікаво, на авторську творчу техніку Martin Debenham натрапив методом спроб і помилок. Він не має профільної освіти і не думав присвятити своє життя скульптурі, аж поки у 2008 році не отримав тимчасову роботу з виготовлення фігурних рамок із дроту для світлин.



І не лише збагнув, що це – «його», а доклав стільки зусиль для вдосконалення своєї майстерності, що поступово почав «виплітати» з дроту фігури птахів, тварин, а потім – людей.



На сьогодні вже сам Martin Debenham проводить курси і створює навчальні посібники для тих, хто хоче опанувати створення скульптури із дроту, аби вони уникли перших помилок і швидше змогли перейти до більш складних і цікавих робіт.


Більше про творчість скульптора можна дізнатися на його сайті: https://martindebenham.weebly.com


Приємного перегляду робіт майстра і гарного настрою, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар