неділю, 5 травня 2019 р.

Неймовірні металеві квіти від американських митців Clody Cates та Gaige Qualmann





«Ми створюємо антикваріат майбутнього!» – на мій смак, така заява пролунала б дещо претензійно. Однак, по-перше, митцям видніше, чого саме вони прагнуть досягти, беручись аз черговий творчий проект. А по-друге. Дуже вже мені сам проект подобається, аби чіплятися до назв і визначень.



То що ж за проект такий? Американські майстри-самоуки Clody Cates та Gaige Qualmann створюють прекрасні у своїй тендітності й ніжності квіти. І при цьому вони за основу беруть мідь – насправді, дуже міцний метал. 



І хоча виготовляють вони не лише квіти, але й гриби, ящірок тощо, але саме квіти чарують мене, і не лише мене, але й численних шанувальників їхнього таланту найбільше. Вони виглядають довершеними, завдяки тонкій роботі майстрів на межі між ковальством і ювілейною справою.



На питання: а все ж, чому саме мідь? – Clody Cates та Gaige Qualmann відповідають, що мідь – гнучкий, міцний і доступний матеріал. А ще, їхній проект має еко-складник6 вони знаходять потрібний їм матеріал на смітникам і дарують йому друге життя – вже у якості арт-об’єкту. І вважають, що це – чудово.



Приєднуюся до думки майстрів: у світі надто багато сміття у порівнянні із прекрасними об’єктами мистецтва. Тож будь-які виправлення цієї несправедливості можна лише вітати.



Приємного перегляду робіт митців, друзі, й гарного вам дня!








Немає коментарів:

Дописати коментар