вівторок, 14 травня 2019 р.

Квіти - шедеври природи в акварельних роботах австралійського художника Darryl Trott





Австралія – країна дивовиж, рай для любителів екзотики. Але не обов’язково «робити ставку» на качкодзьоба, єхидну чи кенгуру, аби показати людям з інших країн-континентів, та й місцевим мешканцям нагадати водночас, що це – неймовірно гарний край.




Скажімо, відомий художник-аквареліст ХХ століття Darryl Trott (1942-2004)  надавав перевагу в зображенні квітів рідної країни. На його картинах однаково неймовірно гарно виглядають і екзотичні пейзажі джунглів, і скромні польові квіти, які можна зустріти не лише в Австралії.



Художник наполягав, що при створенні своїх чудових пейзажів і натюрмортів майже не перебільшував – коли-не-коли додавав трохи перспективи чи контрасту. Але найбільшу частину роботи зі створення унікальної краси зробила сама природа. Він лише привернув увагу глядачі до цих малих живих шедеврів.


У шість років Darryl Trott подарували перші акварельні фарби. І, як не банально це звучить, вже тоді він оцінив і можливості, яка розкриває перед митцем ця образотворча техніка, і радість від творчості.



І малював усе своє, на жаль, не дуже довге, але сповнене красою і світлом життя. Коли ж митця після серцевого нападу не стало, прихильникам його творчості на згадку й втіху залишилось кілька тисяч його робіт.


І зараз в Австралії любителі образотворчого мистецтва часто звертаються до творчості митця. Сподіваюся, друзі, що роботи Darryl Trott сподобаються і вам. Гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар