пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Гіперреалістичні краєвиди, написані масляними фарбами, від англійського художника Michael James Smith



На сьогодні все більше художників віддає данину гіперреалізму. Але, звісно, не задля того, аби «кидати виклик фотографії» (а я й таку-от оригінальну версію зустрічала. Чого тільки не побачиш в інтернеті!).

А хоча б тому, що це – цікавий виклик  майстерності митця. От, скажімо, гіперреалізм у портретах доста розповсюджений. А пейзажі менш привертають увагу художників, які вирішили зобразити світ у гуперреалістичній манері. Але й тут можна зустріти непересічні роботи.


Скажімо, якщо мова йде про творчість сучасного англійського художника Michael James Smith, який зображає пасторально-сільські краєвиди масляними фарбами.

Щоб не псувати розмову академізмом, просто повірте, що аби покласти мазки фарби на папір чи полотно так, аби фото фактурою не надто відрізнялось від світлини (а інакше ефект «фотокартки» – ознаки того самого гіпереалізму – зникне), треба мати продуману стратегію, мистецькі навички й досвід. Ну й талант, звісно.


Michael James Smith часто викладає на своїй сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/mjspaintings/ світлини, де зображені його картини, а також рука із пензлем, що робить останні мазки. Це – «доказ», що перед глядачами саме картини, і своєрідна «фішка» художника.

Хоча, будемо відвертими, самі краєвиди трохи «прикрашені» – такі б і на фотокамеру довелося б у Великобританії знімати із фільтром, хоча б через погоду і «помірні» тони властиві для ї пейзажів. Тож нам, швидше, показують ілюстрації до ідеалізовано Англії, такої,якою вона має бути через сприйняття тих, кому подобається ця країна. І, якщо судити із популярності митця, таких чимало.

Приємного перегляду робіт Michael James Smith і гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар