середу, 15 травня 2019 р.

Паперові люди, що люблять читати, - творчий проект шведської художниці Malin Koort




Коли беремо до рук книгу, то, свідомо чи ні, але маємо певне очікування щодо її оформлень й ілюстрацій. Звісно, зраз при стрімкому розвитку мистецьких технік, зазнав змін і підхід ілюстраторів й ілюстратором.


Графіка чи малюнки гуашшю чи аквареллю – то чудово. Але все частіше ілюстратори вдаються до незвичних способів створити власний усесвіт і водночас підкреслити, відтінити чи надати нового звучання тексту.


Думаю, що сучасну шведську художницю-ілюстраторку Malin Koort можна віднести саме до цієї креативної когорти. Хоча папір – то доста традиційний матеріал, та й вирізаними з нього ляльками на сьогодні мало кого здивуєш.

Однак саме її «паперові люди», зображення яких вона викладає на своїй сторінці в Інстаграм: https://www.instagram.com/malinkoort/?hl=uk, здобули чимало априхильникв.

Здавалося б, ніяких карколомних подій, «наївність» у зображення героїв, буденні композиції, але ж як затишно почуваються її паперові персонажі! Вони об’єднані в дружні родини, полюбляють читання чи неспішні розмови вечорами, не соромляться плакати над сумною сценою в книзі чи на екрані.


Хоча буває в Malin Koort gідкреслено гумористично-кумедне ставлення до героїв. Але й тоді ці пласкі чоловічки,розфарбовані в яскраві кольори, викликають симпатію і забезпечують гарний настрій. Вони однаково привертають увагу й як ілюстрації до книг, і як «просто» творчі роботи.

Сподіваюся, друзі, що роботи Malin Koort сподобаються і вам. Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар