суботу, 16 січня 2021 р.

Безліч відтінків білого у снігових пейзажах угорського художника Laszlo Neogrady

 


Сніг – то чи не найкраще, що дарує нам зима. Звісно, якщо милуватися з ним із вікон теплих і затишних домівок чи хоча б належати до тих щасливих людей, які не надто переймаються холодом під час прогулянок.

Хоча існує ще один, досить надійний, варіант, взаємодії із цим сезонним природним явищем: роздивлятися його на картинах майстрів. При цьому бажано обирати справді талановитих художників.

Бо аби передати всю безліч відтінків білого, які насправді складають цілу симфонію барв і надають особливої неповторності пейзажам, митцю варто мати свій власний стиль, метке око, відчувати замилування красою світу… Та ще – багато інших рис вдачі, які разом із невтомною працею і складають талант.


Безумовно, оцими всіма рисами був щедро наділений відомий угорський художник-пейзажист ХХ століття Laszlo Neogrady (1896-1962). Не даремно ж уже в 1922 році він виставляв свої роботи в угорській Художній галереї, привертаючи увагу публіки.


Звісно, серед його картин є дивовижно-прекрасні зображення різних пор року й різних мальовничих куточків його батьківщини. Але я сьогодні зробила добірку його лісових і зимових пейзажів, краєвиди на яких щедро вкриті снігом.

Мені здається, що краса цих дещо суворих, але таких величних місцин не залишить байдужими нікого з любителів зими.

Тож приємного перегляду робіт Laszlo Neogrady, друзі. Та гарного вам січневого дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар