пʼятницю, 1 січня 2021 р.

Пташиний калейдоскоп на різдвяні свята в картинах американського художника Sam Timm

 

Створювати новорічний настрій можна різними способами. Наприклад, підбадьорювати себе та інших гарними святковими малюнками.

Звісно, зараз на просторах інтернету можна знайти новорічні ілюстрації на будь-який смак – із ялинками й подарунками, Санта Клаусом чи Святим Миколаєм, символами щойно народженого року….

Та інколи не менш цікаво глянути на зимові свята під іншим, не настільки прямим, кутом зору. Скажімо, чудові зимові пейзажі із затишними будиночками, прикрашеними атрибутами свята.

А от американський художник Sam Timm, який спеціалізується на зображенні ідилічних сільських пейзажів або мальовничих куточках дикої природи, має серію ілюстрацій, які теж цілком можна назва різдвяними.


На них головними дійовими особами є птахи. В Північній Америці одним із символом Різдва є червоні кардинали. Тож вони зустрічаються в багатьох роботах митця, для якого це свято – особливе.

Та, крім яскравих кардиналів на його картинах можна побачити синичок, диких гусів та інших «звичайних пташок». Вони зображені не лише на фоні традиційних різдвяних вінків, але й повних годівниць.

Таке-от нагадування про сутність різдвяного святкування, коли треба подбати не лише про себе й близьких, але й про тих, хто потребує нашої допомоги. Хай це – лише пташки.

Приємного перегляду робіт Sam Timm і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар