четвер, 28 січня 2021 р.

Мальовнича зимова казка в роботах канадського художника Richard De Wolfe

 


Уже добігає до завершення перший місяць року. Зимонько-зимо, куди ти квапишся?! Та, все ж. ще не остаточно підзабуті зимові свята, а отже, й магія самої зими.

Тому, попри те, що за вікном, здебільшого, «незимова» погода, тягне помилуватися картинами із засніженими краєвидами. А інколи – й перебрати спогади про нещодавні свята.

Саме тому сьогодні милуватимемося роботами канадського художника-самоука Richard De Wolfe. Не дарма ж на батьківщині його роботи користуються заслуженою популярністю, проходять його виставки (перша, о речі, уже у 18 років). Його роботи зберігаються у приватних колекціях у Канаді, США й навіть у Європі.



Одна з причин полягає в тому, що на його полотнах – добрі казки, яких інколи не вистачає в буденному житті. Інколи, особливо, коли мова йде про зимові свята, це і справді казки: зображення Санта Клауса, сніговиків, білих ведмедів і пінгвінів, які поводяться мов люди.

Та часто це – ідилічні пейзажі, де зображення диких і прекрасних тварин і птахів доповнюють білосніжно-прекрасні краєвиди.

 А ще – песики й кошенята – і як товариші дитячих розваг у дещо пасторальній сільській місцевості, й на фоні різдвяної ялинки, бо це – окрема категорія новорічних малюнків, яка викликає гарантовані усмішки й підіймає настрій у глядачів: кошенята й цуцики у святкових лаштунках.


Приємного перегляду робіт Richard De Wolfe і гарного настрою цієї п’ятниці, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар