вівторок, 26 січня 2021 р.

Дивовижний печворк від американської художниці Rebecca Barker: фарби і пензлик замість голки й тканини

 

Коли я вперше побачила роботи сучасної американської художниці Rebecca Barker, то із зацікавленням відзначила, як у них гармонійно поєднуються сюжет малюнку і візерунки у техніці печворк і квілт.


Щоправда, я спершу цілком серйозно була переконана, що мисткиня поєднала у творах такі різні техніки, як малювання й клаптикове шитво.

Тим більше, що на її батьківщині дуже розповсюджена культура «клаптикових ковдр», яких у сільській місцевості господарки робили ще в минулому столітті почасти не лише для функціонального вжитку, але й як прикраси інтер’єру.


Візерунки при цьому були як оригінальними, які вигадувала певна майстриня, так і традиційними, які жінки копіювали одна в одної. Аби ковдра була справжньою прикрасою дому, треба було докласти чимало зусиль, особливо у підбиранні відтінків і кольорів, форми й структури клаптиків, добре продумати їхнє поєднання.


Тож я думала, скільки ж часу в Rebecca Barker забирає «підбір матеріалів» до тої миті, коли збагнула, що це – цікавий образотворчий проєкт під назвою… саме так, «Клаптикові ковдри».

Кожна деталь картин старанно продумана й виписана, художниця й справді надає великого значення природності поєднання пейзажів чи натюрмортів із «доповненням», стилізованим під зшите з різнобарвних шматочків тканини полотно.

Більше про незвичайні картини художниці можна дізнатися на сайті: http://www.barkerquiltscapes.com/


Приємного перегляду робіт Rebecca Barker і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар