неділю, 21 березня 2021 р.

Крихітки-дракони та інші чарівні створіння від майстрині з Нової Зеландії Amba Jacobs

 

І на сьогодні, в наш раціональний і навіть скептичний час, митці з різних куточків світу знову й знову звертаються у своїй творчості прекрасних і гордих створінь із міфології – до драконів.

Зазвичай, у їхніх малюнках, вишивках, скульптурах, інших мистецьких роботах дракони постають могутніми, прекрасними й небезпечними повелителями повітряної стихії.

Однак серед майстрів є й ті, хто не вбачає у драконах хижаків, хай мудрих і майже безсмертних. Інколи дракони в роботах таких митців викликають зворушення, щирі усмішки й замилування.


Саме до таких милих і чарівних, у всіх сенсах, створінь і належать керамічні дракони мисткині з Нової Зеландії Amba Jacobs.

Великоокі та зворушливі крихітки-дракончики легко розміщуються на долоні своєї «матері». При цьому вони – дивовижно граційні створіння, розфарбовані у пастельні тони з таким розрахунком, щоб кожен із них мав свою індивідуальність.

А ще, у кожного із них у руках (у лапах?) – чарівні ліхтарики. Можливо, для того, щоб драконенята не заблукали вночі самі. А може, й для того, аби вони могли вказати, за потреби, дорогу іншим. Тож, як бачимо, дарма, що вони – крихітки: у цих драконів дуже відповідальна місія.

Звісно, серед керамічних статуеток майстрині – не лише дракони. Є в неї і зворушливі великоокі звірики, і малі квіткові феї, і багато інших прекрасних, дещо наївних і дуже добрих істот. Тож кожен із глядачів зможе обрати серед її робіт на свій смак.

Хай споглядання казкових істот від майстрині Amba Jacobs підніме вам настрій із самого ранку. Гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар