середу, 17 березня 2021 р.

Казково-прекрасні фігурки тварин із дорогоцінного каміння від німецького майстра Manfred Wild

 



Зазвичай, коли говорять про скарби й дорогоцінне каміння, в уяві людей виникає така собі кінематографічна скарбниця, де золото товстим шаром розсипане підлогою із вкрапленням дороги смарагдів чи рубінів.

Навряд чи у справжніх скарбницях панує мальовничий безлад. Та зараз йдеться про інше: ювеліри часто працюють із напівдорогоцінними каміннями. І виготовлені із хризоліту чи бурштину фігурки можуть коштувати чимало за рахунок не лише матеріалу, але й майстерності каменеріза.

Ось, скажімо, німецький майстер Manfred Wild (рік народження – 1944). Його ще називають «Фаберже ХХІ столітя». Що й казати, титул гучний, однак, як на мне, краще було б обійтися без порівнянь, бо це – самобутній і цікавий майстер.

А крім того, вихований в іншій мистецькій традиції: він – восьмий представник родинної династії, яка займалася художньою обробкою каменів і дорогоцінних мінералів із 1630 років.

А ще, чудово, що до цієї професії майстра спонукала не лише родинна традиція, але й власне уподобання: він із дитинства захоплювався малюванням. І навіть свого часу, крім загальноосвітньої школи, закінчив художньо-комерційний коледж.

Його фігурки з напівдорогоцінних каменів представлені в провідних музеях і галереях різних країн. Вони викликають щире захоплення у численних глядачів, даруючи їм гарний настрій.


Приємного перегляду робіт майстра Manfred Wild, друзі, та гарного дня вам!





Немає коментарів:

Дописати коментар