четвер, 4 березня 2021 р.

Гіперреалістичні котячі портрети, намальовані олівцями, від японського художника Haruki Kudo

 


Коти надихали митців упродовж століть і на сьогодні успішно продовжують реалізувати себе в ролі пухнастих муз. Звісно, далеко не лише в цій ролі. Хто-хто, а котиська у своїх можливостях різнопланові.

Однак приємно, що у різних країнах знаходять усе нові творчі особистості, ладні надихатися цими граційними, чудовими, подекуди (чого вже там) шкодливими й такими симпатичними створіннями.

А в Японії сформувалося особливе ставлення до цієї теми, можливо, через те, що митці цієї країни люблять обирати теми, які гарантовано підіймають настрій глядачам і викликати в них замилування.

От, скажімо, 20-річний художник Haruki Kudo вирішив, що найкраще реалізувати свої таланти він зможе, звернувшись до жанру гіперреалізму.



На його сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/haruru125_art/ розміщені зображення різних тварин і предметів. які інколи, видається, виглядають більш реально ніж фотографії. І значне місце серед них посідають зображення котів.

Що цікаво, для втілення в життя своїх проєктів художник обрав кольорові олівці, що в поєднанні з гіперреалістичною манерою може дати неймовірний ефект. Якщо митець талановитий і має неабияке терпіння, щоб на початкову основу-замальовку додавати багатошарову штриховку старанно дібраними олівцями різних відтінків.


Результат вражає: на малюнках Haruki Kudo відтворений ефект «справжньої» пухнастої шерсті, а очі намальованих котів видаються живими й блискучими. Приємного перегляду робіт митця та гарного вам дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар