понеділок, 8 березня 2021 р.

Казковий світ у горісі: дивовижні мініатюри від японської мисткині Apricot Jam

 



Цікаво, чи всі пам’ятають казку про три горішка для Попелюшки? Я особисто знаю дівчину, яка зізналася, що в дитинстві, хай і не цілком серйозно, щоразу із певним нетерпінням зазирала в розколотий волоський горіх: а раптом там буде принцесина сукня?


Звісно, в дорослих такі думки гріхи не викликають: це – смачна й здорова їжа. Та й доста. Однак творчі особистості з усього світу інколи не можуть пройти повз такі прописні істини аби не спростувати їх у своїй творчості.



Ось і в цьому випадку: ні, не просто. Ті митці, що працюють в жанрі мініатюри, не так уже й рідко звертаються до волоських горіхів, як до основи для творчості. Ось так відкриєш звичайний із вигляду горішок – а там мініатюрний світ.


От, скажімо, коли мовиться про творчість японської майстрині Момо Іцумі, відомою в онлайн-просторі під псевдонімом Apricot Jam. Її горішки – то не просто мініатюрні інтер’єри чи зображення будинків. Це ще й маленькі двері у казкові світи, де мешкають ведмедики зайченята, оленята чи баранці…


І вся ця малеча розміщена у лаштунках різдвяної чи лісової казки та викликає бажання вигадати казку про їхні цікаві й захопливі природи, у яких обов’язково буде найкраще закінчення.


Приємного перегляду робіт Apricot Jam і гарного настрою а весь день, друзі!




 

Немає коментарів:

Дописати коментар